Residential

Laend Yard


Plan
Site plan

Plan
Floor plan

Plan
Section

Plan
Elevation

The architectural attitude of Malek Herbst is characterised by clear appearances, attentively chosen design elements, and high-grade materials. Their standards for interior design are as high as for urban development precision.

The area is structured by four building blocks and will have a place of encounter in its centre. The structures merge consistently into the existing urban fabric. It sensitively reacts to the neighbouring buildings and leaves room for further urban development.

Two distinct front buildings are connected through a plinth area and function as a landmark facing Erdberger Lände. The two buildings at the courtyard are detached like pavilions.

This project bears the signatures of two architectural offices and comprises spacious open areas, which continue into the connecting plinth area. This large number of outdoor resting places shapes public life and the space will over time become the parlour of the area.

Facts

Name
Laend Yard

Location
1030 Wien

Type
Neubau

Planning
2015–2018

Size
500 Wohnungen
30 000 m² Wohnnutzfläche
1400 m² Geschäftsfläche

Visualisierung
ZOOM Visual Project GmbH